Loading...
nl

Hashtags

Alles is (ware) liefde

Alles is (ware) liefde

Op internet zocht ik naar die ene. Letterlijk. Met "de ware" als zoekopdracht, via Google. Het zou handig zijn als dat één concreet zoekmachineresultaat zou opleveren, met name de liefde van je leven, maar helaas. Wat het wel oplevert is een lijst met websites die je vertellen hoe je hem of haar kunt erkennen, en een site die de vraag stelt of de ware überhaupt wel bestaat.

Een zielsverwant op de Noordpool

Dat veel websites zich richten op de vraag wat echte liefde is, valt te bediscussiëren: er is geen duidelijke en ondubbelzinnige definitie. Het woord 'echt' komt zelfs niet in het Van Dale woordenboek voor. Wel zijn er veel omschrijvingen van ware liefde te vinden, waarbij woorden worden gebruikt als allesomvattend, blijvend, en zielsverwant. En natuurlijk is er sprake van de veronderstelling dat we deze liefde slechts bij één persoon kunnen ontdekken.

Veel sites concluderen dat dit laatste niet het geval is. Dat scheelt, want je zult altijd ontdekken dat je ware liefde Nanook is, een Eskimo uit Groenland. En je vraagt je af waarom je hem nog niet bent tegengekomen ...

Op zoek naar liefde in de ware

U kunt er dus vanuit gaan dat er meerdere mensen zijn die u kunnen bieden wat u zoekt in de liefde. Wat dat ook is. Misschien noem je het geen ware liefde, maar "mijn volledig op elkaar afgestemde romance". Geef het een naam. En bedenk wat het voor jou aangeeft. Uiteindelijk gaat het erom dat je gelukkig bent in je relatie. En als je dat om de een of andere reden niet meer bent - en zij of hij uiteindelijk toch niet de ware blijkt te zijn - maak je dan geen zorgen. Er zwemmen meer vissen in de zee, en niet alleen in Groenland.

Houdt u ondanks alles toch vast aan het idee dat er maar één persoon op deze wereld is die u compleet maakt? Begin uw zoektocht dan in het Engelse graafschap Hertfordshire, want daar vindt u beslist de stád Ware. En met zijn 18.000 bewoners weet je nooit wie je er tegen het lijf kunt lopen.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto