Loading...
nl

Hashtags

9 tips om over je ex heen te komen

9 tips om over je ex heen te komen

Hieronder vindt je negen goede tips en ideeën om (eenvoudiger) over je ex heen te komen

.

Heb je moeite met het loslaten van je ex? Kom over je ex heen met behulp van deze 9 ideeën:

1. Neem afstand van je ex

Afstand is nodig om hem daadwerkelijk af te sluiten, zodat je je op jezelf kunt concentreren. Je hebt rust en ruimte nodig om de voltooiing van je relatie te boven te komen. Je hebt ook tijd nodig om te wennen aan een leven zonder elkaar. Het is daarom een goed idee om het contact tot een minimum te beperken of misschien een tijdje geen contact te hebben. Vertel je ex dat je ruimte nodig hebt en om die reden tijdelijk geen contact wenst of stel duidelijke grenzen aan het contact. Stel ook grenzen voor jezelf, weersta de verleiding om je ex te bespioneren via social media. Het is verstandig om je ex te unfollowen op alle sociale netwerken. Posts van je ex kunnen triggers zijn die veel nostalgie of jaloezie veroorzaken. Dit zal de verwerkingsprocedure alleen maar moeilijker maken. Misschien wil je wel maatjes blijven, dat kun je later altijd nog doen. Gun jezelf de tijd om te genezen. Na een periode van geen of minder contact, kun je later het contact steeds hervatten.

2. Wees verstandig

Als we verdrietig zijn, kunnen we sentimenteel worden. Er zijn talloze mooie minuten, uitstekende en leuke dingen waar je afscheid van moet nemen. Dat is iets waar je terecht om kunt treuren. Verlies je er echter niet in, door eenzijdig naar je relatie te kijken en die te idealiseren. Je kunt jezelf dan nodeloos kwellen met verlies, zelfverwijt en gevoelens van wroeging. Vaak moet je daarom van jezelf eisen dat je de slechte minuten actief in gedachten houdt. Help jezelf om in gedachten te houden dat er een goede reden is dat jullie nu uit elkaar zijn.

3. Zoek hulp bij maatjes

Op het moment dat je relatie eindigt, ontstaat er een gat. Een stuk van de band valt weg. Daarom moet je de aansluiting zoeken bij goede vrienden. Spreek er met hen over, dit kan ook diepgang in je relatie brengen. Daarnaast heb je waarschijnlijk meer tijd om in hen te investeren door leuke dingen met hen te doen.

4. Zorg goed voor jezelf

Wanneer een relatie stukloopt, hebben we als mens de neiging om ons daar verantwoordelijk voor te voelen en snel te geloven dat we iets fout hebben gedaan. Je ego krijgt een dreun. Zelfliefde en zelfzorg is daarom extra cruciaal. Verwen jezelf daarom, trakteer jezelf bijv. op iets lekkers of een massage.

5. Richt je op nieuwe dingen

Je relatie is eigenlijk tot een einde gekomen, dus een fase in je leven is voorbij. Maar waar een deur sluit, gaat ergens een raam open. Een slecht einde kan een goed begin zijn. Neem de controle over je leven door actief een gloednieuwe fase te vormen door nieuwe dingen te doen. Ook het veranderen of simpelweg anders doen van bepaalde gebruiken en rituelen kan bijdragen aan het gevoel van een gloednieuw hoofdstuk dat perspectief biedt.

6. Neem de tijd om te rouwen

Zoals het cliché luidt: Tijd heelt alle wonden. Niet als je in die tijd niet de ruimte neemt om bij het verlies te blijven en je verdriet te doorvoelen. Tranen zijn het wasmiddel van de ziel, dus laat ze van tijd tot tijd stromen.

7. Accepteer het verleden

Vergeef je ex, vergeef jezelf. Woede en animositeit zijn echt regelmatig terugkerende gevoelens die los kunnen komen. Doe de moeite om hierbij stil te staan, maar blijf er niet in hangen. Bitterheid en woede koesteren is als gif innemen en dan hopen dat een ander het laat vallen. Je hebt hier alleen jezelf mee. Mogelijk zal het ook een negatieve invloed hebben op je toekomst. Zoek een manier om je gevoelens eruit te laten en vind dan berusting in wat er werkelijk heeft plaatsgevonden.

8. Liefde voor je ex is geen signaal

Realiseer je dat je liefde voor je ex niet meteen weg hoeft te zijn, maar dat liefde alleen niet voldoende is om een relatie te ontwikkelen.

9. Voel je niet schuldig.

Het is uit, dat suggereert veel minder tot bijna geen factor om rekening te houden voor de andere persoon. Neem in plaats daarvan de plicht voor je eigen plezier. Dat betekent dat je misschien wel de meeste kans hebt om verder te gaan met dating, een rebound te hebben of op een andere manier verder te gaan. Laat spijt geen reden zijn om niet voor je eigen plezier te kiezen.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto