Loading...
en

Tags

8 Vragen die je jezelf mag stellen tijdens het daten

8 Vragen die je jezelf mag stellen tijdens het daten

Volgens psycholoog Jenev Caddell van My Best Relationship moeten relaties waarde toevoegen aan je leven, in plaats van energie onttrekken aan jou of de ander. Veel mensen hebben niet door wanneer een relatie energie onttrekt omdat ze niet veel beter begrijpen. Ze hebben nooit het beste voorbeeld gehad.

Toch zijn fantastische instructeurs voor individuele groei, als je ervoor openstaat. Het beoordelen van je relatie helpt je om niet voor een basisrelatie te kiezen en jezelf uit te dagen om een relatie te produceren die je daadwerkelijk met geluk vervult.

Simpel gezegd: zowel jij als je partner moeten de kans krijgen om te groeien binnen de relatie. Samen, maar ook als singles. Een levenspartner is niet simpelweg iemand die je gedurende de dag bezig houdt. Een goede relatie daagt je uit en beïnvloedt je.

Vraag je je af in hoeverre je relatie je helpt groeien? Enkele vragen om jezelf te stellen.

Wil ik hetzelfde als mijn partner?

Kinderen of niet? Trouwen of niet trouwen? Wonen in de stad of op het platteland? Dit zijn essentiële onderwerpen om over te beslissen. Er is niets mis met een compromis van tijd tot tijd, maar voor grote levensproblemen is het nooit een goed concept om je aan de ander aan te passen. Of om te hopen dat je partner vanzelf wel van gedachten verandert. Het is misschien niet gemakkelijk om een relatie te beëindigen omdat je je niet kunt vinden in iets nuttigs, maar het is evenzeer oneerlijk tegenover jou of de ander om een levensdroom op te geven.

Hebben we dezelfde interesses?

Gezamenlijke interesses helpen om op den duur plezier met elkaar te hebben. Als er weinig dingen zijn die jullie allebei graag doen, vraag jezelf dan af of je ervoor openstaat om bepaalde bezigheden alleen te doen. Misschien tennis jij altijd alleen en beklimt de ander bergen met een groepje maten. Is dat oké voor jullie? Onafhankelijkheid binnen een relatie is gezond, vooral als het gaat om het volgen van je passies. Jullie hebben allebei recht op tijd voor jezelf zonder dat de ander daar vijandigheid of jaloezie bij voelt.

Denken jullie hetzelfde over geld?

Geeft u geld uit zodra het binnenkomt? Terwijl de ander elk dubbeltje drie keer omdraait? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om het onderwerp geld ter sprake te brengen. Spreek beiden rustig uit hoe jullie binnen de relatie met contant geld om zouden willen gaan en kijk of jullie een goede manier van samenwerken kunnen betreffen.

Vinden we elkaars vrienden en familie aardig?

Je hoeft geen beste vrienden te worden met elk van de maatjes van je partner, maar het is wel noodzakelijk dat je je op je gemak voelt en niet op je gemak bent met zijn/haar geliefden. Je zou niet genoeg moeten aarzelen om te socialiseren tijdens een feest zonder de hele tijd aan je partner vast te zitten.

Hebben wij hetzelfde gevoel voor humor?

Samen lachen is een van de belangrijkste werkzame bestanddelen voor een gezonde, langdurige relatie. Dat houdt niet alleen in dat je elkaar aan het lachen kunt maken, maar ook dat je samen over dingen kunt gniffelen. Samen plezier beleven aan een amusante omstandigheid zorgt voor een sterke band en meer plezier in de relatie.

Voegt deze relatie waarde toe aan mijn leven?

Deze vraag hangt helemaal af van wat u essentieel vindt in een relatie. Ben je op zoek naar iemand met wie je intiem en hecht kunt zijn? Iemand met wie je een leuke tijd kunt hebben en avonturen kunt beleven? Of vind je stabiliteit en zekerheid cruciaal? Wat u van een relatie verwacht hangt van u af, maar uw partner moet iemand zijn die u het gevoel geeft waarde toe te voegen en te suggereren aan de meest gewone gebeurtenissen van uw leven.

Kan ik mezelf zijn in deze relatie?

Als je voortdurend het gevoel hebt dat je jezelf moet verbergen of onderdrukken, is het tijd om daarmee te stoppen. Je realiseert je misschien niet dat je jezelf wegcijfert en voortdurend een masker gebruikt, maar vraag jezelf af: gedraag ik me hetzelfde rond mijn partner als ik doe rond mijn vrienden en familie? Een echte partner accepteert je voor wie je bent, bestaande uit al je eigenaardigheden. Hij of zij moet je niet het gevoel geven dat je iets anders moet zijn dan gewoon jezelf.

Waarom heb ik deze partner gekozen?

Waarom bent u verliefd op hem of haar geworden? En waarom zijn jullie nog steeds samen? Vanwege de liefde? Of omdat u niet uit elkaar durft te gaan? Uit angst voor eenzaamheid? Vanwege geldelijke afhankelijkheid? Concentreer je op je intenties en wees eerlijk tegen jezelf.

Het kan ongemakkelijk zijn om je relatie te beoordelen. Een langdurige relatie bepaalt meestal je leven, dus zorg ervoor dat hij gezond is. Kies niet voor minder dan wat je eigenlijk verlangt, dat is niet goed voor jou en oneerlijk tegenover de ander. Wat laat je achter in je relatie? En wat voeg je er aan toe? Zelfreflectie kan een wake-up call zijn om je leven te veranderen, of een herinnering aan de geweldige, liefdevolle relatie die jullie samen hebben.

Deze blogsite is samengesteld door Charelle Casander. Op haar blog site schrijft ze over betekenis, spiritualiteit, het introverte leven en de stukjes magie in onze alledaagse aanwezigheid.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 13

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo