Loading...
en

Tags

7 Trucs voor de beste profielfoto

7 Trucs voor de beste profielfoto

1 Maak foto's in de zomer

Uit onderzoek van een Amerikaanse single datingsite blijkt dat 60% van de mannen en 82% van de vrouwen aantrekkelijker worden gevonden op foto's die in de zomer zijn genomen, vergeleken met kiekjes uit het winterseizoen.

2 glimlachen

Blijf uit de buurt van de geforceerde neplach, maar zorg ervoor dat je een echte glimlach hebt. Een die je wangen optilt en rimpels rond de ogen veroorzaakt. Het liefst een glimlach waarbij je tanden tevoorschijn komen. Wetenschappers in Zwitserland ontdekten dat een opgetogen gezichtsuitdrukking zelfs relatieve onaantrekkelijkheid kan goedmaken. Dus als je je zorgen maakt over hoe je eruit ziet, lach dan. Ontspan je gezichtsspieren, denk aan een blije herinnering en glimlach naar de videocamera.

3 Maak de foto vlak voor zonsondergang

Als u foto's binnen in uw huis maakt, moet u zich concentreren op de belichting. Licht van boven - zoals de lampen in veel ruimtes - zorgt voor een vale huid en kringen onder de ogen, en dat wilt u niet. Neem geen foto's met flits: de flits van de camera laat je er 7 jaar ouder uitzien, volgens een data-analyse van single datingsite OkCupid. Dat verblindende synthetische licht produceert harde schaduwen en legt de nadruk op oneffenheden. Het beste is om je foto's buiten te nemen. Expertfotografen weten het eigenlijk al lang: de allerbeste tijd om een foto te nemen is net na zonsopgang of net voor zonsondergang. Dat zachte gouden licht vergroot de kleuren echt en laat alles - ook u - er veel beter uitzien.

4 Laat minimaal 4 foto's zien

Een profielfoto van uw gezicht en een foto van top tot teen. Daarnaast foto's die duidelijk laten zien waar je interesses liggen. Mensen willen zien wie je bent en wat je leuk vindt en dat soort foto's zijn een geweldige aanleiding voor een discussie. Bijvoorbeeld: een 'actie' foto - terwijl je iets doet wat je leuk vindt - en een foto op een plek die een goede herinnering oproept. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je foto's de ideale details over jou vertellen. Als op je profiel staat dat je van rustige nachten op de bank houdt en je foto is genomen op een wild festival, is dat voor kijkers verwarrend. Denk na: wat wil ik uitbeelden? Als je tijdverdrijf vissen is, wil je dat dan op elke foto uitbeelden? Of: 10 foto's in dezelfde outfit op het podium van je favoriete voetbalclub kan je enorm blij maken. Maar verwacht u dat de bezoekers van uw profiel daar ook blij van worden?

5 Maak heel veel foto's

De eenvoudigste manier is als u een voorraad geschikte afbeeldingen hebt om uit te putten. Als je die niet hebt, neem dan de tijd voor een fotoshoot: vraag een goede vriend om foto's van je te maken. Zoek een mooi plekje, zorg dat het licht flatterend is, overwin je verlegenheid, direct naar achteren, schouders naar achteren, buik in en positie innemen. Laat je niet ontmoedigen door alle slechte foto's: van de twintig foto's is er misschien één goed genoeg om te gebruiken. Dat is de reden waarom professionele fotografen talrijke foto's nemen.

6 Het juiste cadeau

Als je je uitstekend voelt en je hebt een fantastische outfit aan die je lichaam flatteert, straal je zelfvertrouwen uit en dat zie je terug in je foto. Als het poseren niet natuurlijk voor je is, oefen dan voor de spiegel en voor de elektronische camera. Kijk online naar hoe sterren poseren en imiteer hun poses. Als het om je armen gaat, zijn er maar twee dingen om in gedachten te houden: laat ze niet levenloos langs je zij hangen en sla ze tegen je lichaam als je ze groter wilt laten lijken.

7 Besteed aandacht aan de achtergrond

Profielfoto's worden zorgvuldig bestudeerd. Mensen beoordelen je op alles wat zichtbaar is op de foto: je kleding, uitdrukking en houding, maar daar blijft het niet bij. Wat er op de achtergrond te zien is, wordt ook onder de loep genomen. Zorg ervoor dat de achtergrond netjes is. Poseren voor een stapel wasgoed of ongereinigde maaltijden zorgt ervoor dat je niet gezien wordt.

En nog even dit:

Een open deur, maar voorkom foto's die ouder zijn dan een jaar. Mogelijke matches willen precies zien wie je in het hier en nu bent, niet hoe je er 10 jaar eerder uitzag.

Geschreven door Amanda van Schaik die als zelfstandig journalist werkt voor tal van bladen. Voor VIVA, Libelle en Playboy schrijft ze over daten, relaties en gezondheid.

Zoek zelf naar liefde en neem een lidmaatschap!

Ga naar de actie

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 13

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo