Loading...
nl

Hashtags

7 Signalen dat jij klaar bent voor een gezonde relatie

7 Signalen dat jij klaar bent voor een gezonde relatie

Als je al een tijdje single bent, kan de stap naar een relatie nogal groot zijn. Daarom is het goed om met jezelf te praten of je er echt helemaal klaar voor bent. Met deze 7 acties kun je nagaan of je helemaal klaar bent voor een relatie of dat je toch nog even moet wachten.

Je voelt je totaal

Je probeert geen partner te vinden in de hoop dat iemand anders een dienst bewijst aan jouw problemen, zoals isolement. Het is essentieel dat je tevreden kunt zijn met jezelf en geen behoefte hebt aan de ander. Hierdoor kunt u de ander zien als een aanvulling in uw leven. Op deze manier kunt u sneller kiezen voor iemand die daadwerkelijk bij u past, omdat u een typische toekomst ziet.

Je begrijpt de waarde van open en eerlijke communicatie

.

Volwassen interactie houdt een relatie gezond. Dit betekent niet dat je nooit meer ruzies of gesprekken zult hebben. Het suggereert dat je begrijpt dat je hierover met elkaar zult praten en bereid bent om op een eerlijke en open manier met je problemen om te gaan. Je laat ergernissen of gevoelens zich niet opstapelen door ze rustig te houden, maar staat jezelf toe kwetsbaar te zijn door ze met je partner te bespreken.

Je bent over je ex heen

Je loopt niet langer rond met ideeën over je ex. Soms kunnen personen gaan proberen een relatie te vinden omdat ze hun ex willen vergeten. Op de langere termijn werkt dit niet en tegelijkertijd geef je de ander geen eerlijke kans en kun je een ander onnodig kwetsen. Verwerk eerst je ex voordat je weer aan dating begint.

Je accepteert jezelf en vindt jezelf leuk

Het fijnste van single zijn, is dat je alle tijd hebt om aan jezelf te werken en eigenliefde te vinden. Als je al je zwakke punten en gebreken kunt accepteren en in totaliteit van jezelf kunt genieten, is de kans kleiner dat je in een schadelijke relatie terechtkomt. Vaak blijven mensen bij partners die niet goed voor hen zijn, omdat ze bang zijn dat ze niets beters zullen vinden. Deze manier van denken vindt plaats bij singles die nog niet klaar zijn voor een relatie, omdat ze nog niet genoeg van zichzelf houden om hun eigenwaarde te voelen. Ontdek om jezelf volledig te accepteren en lief te hebben, en dan zal een ander in staat zijn om precies hetzelfde te doen.

Je hebt de dingen gedaan die je als single wilt doen

Heb je een bucket-list van dingen die je nog wilt doen als je single bent? Als je single bent hoef je nog met niemand rekening te houden.Je hebt de vrijheid om veel ervaringen op te doen. Na een tijdje ben je misschien tevreden en voel je de behoefte om ervaringen te delen, dan is het een leuke tijd om iemand te vinden die net zo gepassioneerd leeft als jij.

Je bent er klaar voor en begrijpt dat een geweldige relatie ook inspanning kan zijn

Vroeger was het leuk om verschillende mensen te leren kennen en zodra het minder leuk werd ging je weer uit elkaar. Nu weet je beter wat je verlangt en wilt investeren in de ander en weet je dat je bij problemen soms moet doorzetten en compromissen moet sluiten. Een goede relatie heb je niet van de ene op de andere dag, het is ook iets wat je moet onderhouden en waar je aan moet blijven werken om het te laten groeien.

Je bent er helemaal klaar voor en staat open om iemand in je leven toe te laten

Je staat open voor verandering in je leven en wilt je aanpassen aan een ander. Je begrijpt dat je bepaalde dingen zult moeten opgeven voor de relatie, maar doet dat met plezier en vanuit liefde. De relatie verdient het om compromissen te sluiten en de manier waarop u uw leven leidt te veranderen.

Deze blog is samengesteld door Susan Dechering, intuïtief psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om liefde loslaten, krijgen of houden, Susan helpt je graag door middel van individuele sessies. Live of via Skype biedt ze je gloednieuwe inzichten en diensten voor jouw specifieke omstandigheid. De focus ligt niet alleen op de problemen waar je mee zit, maar juist op jouw individuele ontwikkeling en dromen om positiever te zijn en plezier te hebben in de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto