Loading...
en

Tags

6 Tips voor smartphonegebruik tijdens het daten

6 Tips voor smartphonegebruik tijdens het daten

Je hebt een match, je kletst er op los en voor je het weet heb je een afspraakje. Je kijkt er echt naar uit en kunt niet wachten tot het zover is. Je wilt iemand echt leren kennen, dus is het cruciaal dat je volledige aandacht hebt. Waarom grijpen we vaak naar onze smartphone midden in zo'n gesprek? Niet alleen geeft het je date een ongeïnteresseerde indruk, het kan ook overkomen als echt respectloos.

1. Pak gewoon je telefoon als het de date leuker maakt

.

Zoekt u aanwijzingen voor het theater, de eetgelegenheid of de bioscoop? Heb je spontaan besloten om tijdens de lunch naar de bioscoop te gaan en wil je weten welke films er draaien? Een reservering maken bij een restaurant? Dit zijn allemaal scenario's waarbij je smart device van pas kan komen tijdens de date. Voel je vrij om het te gebruiken.

2. Vraag om toestemming

Is er een andere reden waarom je toch op je telefoon moet kijken? Geef het aan. Stel: 'Ik anticipeer op een cruciaal telefoontje/bericht van mijn broer/werk/kind, zou je het erg vinden als ik even check of hij/zij al gebeld heeft?' Ondanks dat het voor jou misschien extreem klinkt om toestemming te vragen, bedenk dat je date geen geesten kan checken. Hij/zij kan denken dat je moe bent en daarom een blik op je telefoon werpt, terwijl je in feite een leuke tijd hebt. Vraag om toestemming en je geeft automatisch aan dat je hem of haar gevoelens niet wilt kwetsen.

3. Gebruik een horloge

Kijk jij ook altijd even op je telefoon om te zien hoe laat het is? Doe dat dan niet tijdens je date. Ook al heb je bijvoorbeeld gezegd dat je om 15.00 uur weg moest, het kan personen onzeker maken als je de hele tijd op je telefoon kijkt om te zien hoe laat het is. Als je een verrassing in petto hebt waarvoor je op een bepaalde tijd ergens moet zijn, of als je de film niet wilt missen, is het niet verstandig om continu op je telefoon te kijken. Het wordt al snel geïnterpreteerd als saaiheid of het nakijken van je berichten, waarmee je laat zien dat je je afspraakje niet belangrijk genoeg vindt. Draag een horloge waar je vanuit je ooghoek op kunt kijken als dat nodig is, zodat je de ander niet onnodig ongerust maakt.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 13

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo