Loading...
nl

Hashtags

6 Signalen dat je iemand moet loslaten

6 Signalen dat je iemand moet loslaten

Om vrij te worden en te ontvangen, moeten we vaak eerst oude situaties, gewoontes of mensen loslaten die niet meer bij ons passen. Hoe begrijp je wanneer het tijd is om los te laten?

1. De allereerste twijfels

Het allereerste signaal dat iets of iemand niet meer bij je leven past, is wanneer je erover denkt om te stoppen of afscheid te nemen. Gevoelens beginnen te rimpelen en je twijfels nemen toe. Immers, als alles helemaal goed is, dan voelt het zo goed dat het niet in je op zou komen om er vraagtekens bij te zetten.

Maak een gratis een profiel aan

2. Natuurlijke afstand

Een tweede signaal is wanneer er op natuurlijke wijze een afstand ontstaat. Dingen of personen verdwijnen op natuurlijke wijze uit beeld. Het kost meer moeite om met mensen te communiceren of om dingen bij het oude te laten. Dingen lopen niet meer zo soepel als vroeger.

3. Negativiteit en verlies van energie

Een 3e signaal is dat als je aan dingen vasthoudt, dit meer negativiteit en wrijving veroorzaakt. Het kan ontstekingen, discussies of ruzies uitlokken. Of gewoon dat je meestal een ongunstig gevoel overhoudt aan het contact met de ander, telkens als je met die persoon of omstandigheid te maken hebt gehad. De gewoonte, het contact of het scenario berooft je van energie in plaats van dat het je energie geeft.

4. Een verouderde waarheid

Een vierde signaal is dat je ziet dat het niet meer bij je leven past, omdat het voelt alsof het uit een andere tijdsperiode in je leven komt. Je ziet dit bijvoorbeeld omdat het niet meer harmonieert met alle andere dingen die je doet of met alle andere mensen met wie je omgaat.

5. Normen en waarden

Dit sluit aan bij het 5e signaal: het past niet bij je normen en (kern)waarden. Wanneer personen, routines of situaties in strijd zijn met waar u voor staat, ontdekt u dit doordat het u een ongunstig gevoel geeft. Je merkt dat die persoon anders is dan je had verwacht, hij of zij blijkt onbetrouwbaar te zijn of heeft geen respect voor je, terwijl je juist grote waarde hecht aan betrouwbaarheid en respect. Dit blijft in strijd met uw eisen van gedrag en verwachtingen van uzelf en anderen. Het voelt niet goed als je het hierover niet met elkaar eens bent.

Maar het kan ook zijn dat je eigen normen en waarden eigenlijk zijn veranderd. Vroeger vond je het leuk om tot laat in de ochtend op stap te gaan, maar nu kies je ervoor om in het weekend tot rust te komen en om die reden meer van me-time te houden. In dat geval zal een partner die graag uitgaat nu minder geschikt zijn dan een partner die ook geniet van een rustig avondje film kijken op de bank.

6. Beperking in je groei

Ten slotte is een 6e signaal dat het tijd is om los te laten dat je begrijpt dat het je weinig houdt en je vooruitgang in de weg staat als je eraan vast zou houden.De persoon of het scenario biedt je niet langer een moeilijkheid en motiveert je niet om meer uit jezelf te halen. Deze blog is samengesteld door Susan Dechering, gebruiksvriendelijk psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om het loslaten, verkrijgen of behouden van liefde, Susan helpt je graag door middel van individuele sessies. Live of via Skype biedt ze je gloednieuwe inzichten en diensten voor jouw specifieke omstandigheid. De nadruk ligt niet alleen op de problemen waar je mee worstelt, maar juist op je persoonlijke ontwikkeling en dromen om positiever te zijn en plezier te hebben in de liefde.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto