Loading...
nl

Hashtags

5x Inspiratie voor een date met een introvert persoon

5x Inspiratie voor een date met een introvert persoon

Dat de bioscoop niet de allerbeste plek is voor een eerste afspraakje, heb ik eigenlijk iets te vaak geleerd. Een filmdate betekent twee uur lang ongemakkelijke stilte, verwarring en onduidelijkheid.Ik mag dan een introvert persoon zijn en van rust houden, de stilte die in de bioscoop valt is voor mij veel te ongemakkelijk voor een allereerste date. Twee uur lang in stilte naast iemand zitten die je nauwelijks verstaat, gekoppeld aan tientallen gewoontes als: 'Doen we de armleuning omhoog of omlaag?' 'Moet ik zijn hand pakken of andersom?' 'Ik moet plassen, maar als ik nu ga, ga ik vast een keer reizen en dat is vernederend.' Heb ik gewoon een beetje te hard gelachen? Of had ik moeten grinniken? Shit, ik heb niet gelachen. Voel je de spanning? Ik wel. Maar wat is nu een leuk concept voor een eerste date als, of met, een introvert? Ik ging op onderzoek uit en kreeg ineens bergen motivatie voor leuke dates!

1. Naar het park

Op een eerste date wil je iemand leren kennen. Specifiek de introvert die niet van small talk houdt, evalueert graag welke interesses ze delen en of de date zich leent voor diepe gesprekken, iets waar de introvert vooral dol op is. koffiedrinken is gezellig, maar ook een beetje saai, zeker als het erop uitdraait dat je veel te bespreken hebt en uiteindelijk 3 uur in een coffeeshop zit. Het park is een betere strategie! Het is prachtig, er is veel te zien en er heerst een rustige sfeer. In de zomer bewonder je samen de bloemen en in de andere seizoenen de vijver en de standbeelden. Zelfs als het standbeeld lelijk is, omdat samen iets lelijks vinden een band schept. Anderzijds spreek je met elkaar over interesses en bezigheden en valt er een stilte? Wow, wat een prachtige boom!

2. De dierentuin

Net als het park biedt de dierentuin je de gelegenheid om in stilte met elkaar te praten en ondertussen de dieren te bekijken. Omdat je in een dierentuin echt wandelt, kan een verlegen iemand ook een stukje vooruit lopen of ergens blijven hangen om weer tot zichzelf te komen. Check wel van tevoren of er een schoolreisje is, want dan kan het erg hectisch zijn.

3. Museum

Een museum klinkt misschien saai, maar is dat vaak allesbehalve. Grotere musea hebben verschillende tentoonstellingen, dus je kunt de afdeling kiezen die jullie allebei aanspreekt. Begrijp je niets van kunst? Lach dan samen om de zwarte lijn op het witte scherm in de galerie met moderne kunst. Weet je wel veel van kunst? Bewonder dan samen de zwarte streep en praat over hoe die de hedendaagse samenleving verbeeldt.

4. Speelgoedwinkel

Dit is zonder twijfel mijn favoriete concept. Ik moet toegeven dat ik, zelfs zonder afspraakje, regelmatig alleen of met vrienden de speelgoedwinkel binnenloop. Als je door een speelgoedwinkel loopt, borrelt het kind in je naar boven wat resulteert in enthousiasme voor het kleinste ding. Bovendien geeft het een gevoel van nostalgie en denk je samen terug aan hoe geweldig het was om in de jaren 70, 80 of 90 op te groeien. Een spelletje ouderwetse Space Invaders of air field hockey in een speelhal is ook een leuk plan, maar over het algemeen wat luidruchtiger.

5. Vlooienmarkt of kringloopwinkel

Zo gauw je een voet in een kringloopwinkel zet, word je op een zijspoor gezet door de vreemdste dingen en curiosa. Samen rondkijken en opnoemen wat je vroeger had, herinneringen ophalen aan de kast met videobanden en spijt hebben van hoe smerig die koekenpan eruit ziet. Hetzelfde gebeurt op een rommelmarkt. Door samen te zoeken leer je veel over elkaar en vind je al snel gedeelde interesses. Wat mij betreft klinkt dit allemaal veel relaxter dan de bioscoop, dat bewaren we wel voor een tweede of, nog veel beter, 3e date!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jun 27

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto