Loading...
en

Tags

5 Tips voor meer zelfliefde

5 tips voor meer zelfliefde

Het is niet voor niets een populaire uitdrukking "Je moet eerst van jezelf genieten voordat je van een ander kunt houden". Zelfliefde is echt essentieel als je ervoor kiest om te beginnen met online dating. Je moet jezelf accepteren zoals je bent, van jezelf houden en bovenal tevreden zijn. Er zijn altijd singles waarbij het lijkt alsof ze succesvoller zijn, slanker of eigenlijk het perfecte plaatje in de liefde hebben ontdekt. Zo lijkt het voor de buitenwereld, maar vergeet niet dat elk huis zijn kruisje heeft. Wil je aan de slag met het produceren van meer zelfliefde? Hier zijn vijf tips!

Het begint met het accepteren van jezelf

De eerste stap in het proces van het ontwikkelen van meer zelfliefde is het volledig accepteren van jezelf. Of je nu dik, dun, hoog, kort, slim of onhandig bent, het maakt niet uit. Het gaat er niet om hoe je eruit ziet of hoe slim je bent, het gaat erom hoe je bent als individu. Wat maakt jou uniek? Accepteer zoals je bent en ga niet doen alsof je anders bent, want daar word je alleen maar ongelukkig van. Ben je bijvoorbeeld introvert en hou je helemaal niet van feestjes? Dat is prima. Accepteer het en organiseer de volgende keer een pyjamafeestje op de bank met één persoon.

Verleen jezelf iets

Een ander belangrijk punt bij het produceren van meer zelfliefde is jezelf iets gunnen. Vaak gun je jezelf iets niet omdat je denkt dat het zonde is of omdat je het niet verdient. En dat is ook de belangrijkste onzin. Zoek uit hoe je jezelf iets kunt gunnen, omdat je het als persoon verdient!

Zet jezelf op de eerste plaats

Stop met pogingen om jezelf af te kraken. Zet jezelf op nummer # 1. Waarom zet je vrienden of het huishouden wel op nummer 1, maar jezelf niet? Voordat je een beslissing neemt, is het goed om na te denken of het wel zo'n verstandige optie is of dat je het beter op een andere manier kunt aanpakken.

Doe alleen de belangrijke dingen waar u blij van wordt

Hoeveel dingen voert u vandaag in uw leven uit waar u niet blij van wordt of die u (te) veel energie kosten? Maak een lijst van die activiteiten die je geen energie opleveren en je zeker niet blij maken, en onderzoek wat je kunt doen om deze lijst weg te werken. Met als doel dat je uiteindelijk alleen dingen doet waar je je goed bij voelt.

Wees trots op jezelf

Je mag trots zijn op jezelf. Denk eens aan de hoogtepunten die je in het afgelopen jaar hebt bereikt. Het hoeven eigenlijk helemaal geen grote opdrachten te zijn geweest. Als je ziet dat je jezelf steeds meer accepteert zoals je bent, is dat op dit moment iets waar je echt trots op mag zijn.

Een leuke oefening is om wekelijks iets op te schrijven waar je blij mee bent. Aan het eind van het jaar heb je dan een hele lijst met kleine dingen waar je trots op bent geweest. Dat is dus een makkelijke manier om meer eigenliefde te creëren.

Wat is jouw opperste suggestie om meer zelfliefde te creëren?

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (27 ). In het dagelijks leven werkt ze als freelance online marketeer en tekstschrijver. Op haar blogsite Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas.nl schrijft ze over de leukste stedentrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar inzichten over social media, ondernemerschap en internetmarketing.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 13

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo