Loading...
nl

Hashtags

5 Tips om beter met afwijzing om te gaan

5 Tips om beter met afwijzing om te gaan

Afwijzing kan in de kleinste dingen zitten: geen antwoord krijgen op een berichtje dat je naar iemand op Single hebt gestuurd, of te horen krijgen dat iemand niet op een tweede date met je wil ... Het maakt niet uit hoe groot of klein de afwijzing is, wat het met je doet hangt vooral af van jezelf ideeën over de afwijzing.Wij geven je 5 ideeën die het een stuk makkelijker zullen maken om ermee om te gaan!

Vat een afwijzing niet persoonlijk op

Het kan pijn doen als de hel: het is niet jij als individu die wordt afgewezen. Het is niet waarschijnlijk dat een date daadwerkelijk meer over jou te weten is gekomen, ongeacht het aantal berichten dat jullie elkaar hebben gestuurd. Het is veel waarschijnlijker dat er iets aan de hand is in zijn/haar eigen leven dat je op dit moment niet past. Dus bestempel jezelf niet als "niet goed genoeg" vanwege iemand die je niet eens kent! Geef hem of haar niet het recht om jouw gevoel van eigenwaarde te beïnvloeden.

Veralgemeniseer niet

Zinnen als 'iedereen vindt me stom' of 'niemand wil een afspraakje met me' zijn gewoon onjuist. Het feit dat 3 mensen je hebben afgewezen betekent niet dat iedereen je vervelend vindt; drie personen is niet iedereen! Iedereen is anders, dus het feit dat drie mensen je hebben afgewezen betekent niet dat nummer vier of nummer tien dat ook zullen doen. Blijf openstaan voor singles en gloednieuwe dates, want door te zeggen dat "niemand een date met je wil" zul je ontdekken dat dit al snel de realiteit zal blijken te zijn.

Blijf positief

Een positieve mindset maakt het verwerken van een afwijzing een stuk eenvoudiger. Positiviteit voorkomt dat je onder de plak komt te zitten, lijdt aan zelfmedelijden of bang wordt om ooit nog single te daten. Positiviteit helpt je herinneren dat voor elke deur die dichtgaat, een nieuwe opengaat.

Wil een match niet met je praten? Absoluut niets om over te stressen. Stuur dan gewoon een andere match een berichtje. Wil iemand geen 2e date met je? Jammer, maar je gaat op zoek naar een nieuwe eerste date. Mensen met een gunstige gemoedstoestand laten zich niet tegenhouden door tegenslagen!

Laat los

Als iemand niet met je wil afspreken, laat deze persoon dan gaan. Zelfs als je gelooft dat hij of zij een uitglijder is en jullie een droomkoppel zouden zijn, is het veel beter voor je eigenwaarde om de keuze van je vorige date te respecteren. Ga niet vragen of zeuren om nog een date, je zult jezelf daar alleen maar mee schaden. Je verdient iemand die echt bij je wil zijn en niet iemand die alleen maar bij je blijft omdat je zo goed bent in het voor je winnen van personen. Wees blij dat zij of hij je niet leuk vindt. Anders zou je gewoon veel moeite en tijd besteden aan iemand die je helemaal niet echt leuk vindt.

Blijf proberen

Hoe moeilijk het ook is: geef niet op! Als je na één afwijzing al opgeeft en je opmaakt voor een leven zonder partner, dan zet je jezelf op een behoorlijk moeilijk terrein. Het is net als schoenen kopen: niet elk setje past precies en het ligt niet aan je voeten. Blijf proberen en uiteindelijk zul je die perfecte partner vinden!

Bedenk wel: bij elke relatie hoort afwijzing, dus merk je dat je er echt moeite mee hebt om ermee om te gaan? Hulp zoeken is altijd een keuze (en absoluut niets om je voor te schamen)!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto