Loading...
en

Tags

5 Talen van liefde

5 Talen van liefde

Als je elkaar nog maar pas geleden hebt leren kennen en je bent ook nog maar net verliefd geworden, lijkt vaak alles vanzelf te gaan.14 verrassende redenen waardoor je verliefd wordt

We tonen onze liefde en voelen die van de ander ook, samen zit je op een roze wolk. Na een tijdje verdwijnt de verliefdheid en worden de gedeelde verschillen duidelijk. Het lijkt dan alsof de ander zijn liefde minder aan je laat zien. Waar hij vroeger uit zichzelf de vuilnis opruimde, moet jij hem er nu voor porren en heeft zij minder zin in seks of behoefte om aangeraakt te worden.

Het kan dan lijken alsof de liefde over is en dat resulteert soms in een echtscheiding. Scheiden is echter niet nodig als je ervoor kiest om actief van elkaar te houden. Want vaak genieten we wel van elkaar, maar lijkt het alsof de liefde die je openbaart niet aankomt of dat je die niet kunt ontdekken bij de ander.

We moeten vaak moeite doen om te ontdekken welke taal van liefde de ander spreekt. Dat wil zeggen, ons te verdiepen in op welke manier de ander zich gewaardeerd voelt en onze liefde op die manier te tonen.Volgens de auteur Gary Chapman zijn er 5 talen van liefde.

1. Positieve woorden

Positieve woorden kunnen de vorm aannemen van complimenten, steun, bevestiging, erkenning, geruststelling. Maar ook door je dankbaarheid te tonen.

2. Tijd met elkaar doorbrengen

Tijd en aandacht aan elkaar geven kan ook op verschillende manieren. Dit kan inhouden dat je samen op vakantie gaat, uit eten gaat of naar een voorstelling of voorstelling gaat. Maar het kan ook gewoon zijn door samen op de bank te zitten en een goed gesprek te voeren of een spelletje te spelen. Het is noodzakelijk dat je echt quality time met elkaar hebt en volledig aanwezig bent voor elkaar, dus leg je telefoon weg!

3. Geschenken

Iedereen vindt een cadeautje leuk, het hoeft niet duur te zijn. En je moet het ook niet zien als een methode om liefde af te kopen. Het gaat immers niet om de hoeveelheid geld die het cadeau kost, maar om een gebaar dat je aan de ander denkt.

4. Lichamelijke aanraking/fysiek contact

We denken misschien meteen aan seks, maar liefde tonen door lichamelijk contact kan ook in de vorm van een knuffel, een streling, tegen elkaar aankruipen of gewoon elkaars hand vasthouden als je in gezelschap bent.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 13

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo