Loading...
en

Tags

5 Rode vlaggen tijdens het daten

5 Rode vlaggen tijdens het daten

Romantische gebaren zijn leuk, maar wanneer wordt het te extreem? Vooral als je net begint met dating, is het in sommige gevallen makkelijk om verblind te worden door (ontluikende) liefde. Een date die luistert, toegewijd is en lief lijkt de prins(es) op het witte paard - en dat kan zomaar waar zijn. Een overvloed aan sms'jes, telefoontjes en cadeautjes kan echter ook op slechte dingen wijzen. Hier zijn 4 rode vlaggen om op te letten tijdens het single daten.

1. Er is overmatig contact

Nadat je 1 of 2 dates hebt gehad, wordt er op dit moment een bos rozen voor je bezorgd op je werk. Je telefoon houdt niet op met piepen, want om de paar minuten krijg je een telefoontje of appje. Romantisch? Zeker, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Zeker als er boos gereageerd wordt als je niet snel genoeg reageert op de stroom berichtjes. Zorg ervoor dat het contact plezierig blijft en dat het niet te snel gaat of dwangmatig wordt. Neem alle tijd en ruimte die je nodig hebt.

2. Er is sprake van onmiddellijke verliefdheid

Natuurlijk kan er sprake zijn van liefde op het eerste gezicht en laten we eerlijk zijn: het is heel fijn om bij iemand te zijn die helemaal weg van je is. Dit is zeker iets waar je je voor open kunt stellen en plezier in kunt hebben! Let echter wel op de manier waarop liefde wordt geuit. "Ik vind je leuk" is een heel andere boodschap dan "Ik wil met je trouwen en voor de rest van mijn leven bij je zijn". Na een paar afspraakjes ken je elkaar nog niet helemaal goed om dit soort extreme verklaringen af te leggen, en als je mindere kwaliteiten om de hoek komen kijken, is de kans groot dat de ander zich afstandelijk gedraagt. Dit zou je kunnen triggeren om je anders voor te doen dan je bent om in die verliefde en obsessieve gemoedstoestand te blijven. Ook zijn dit soort enorme beloftes uiterst moeilijk na te komen, wat alleen maar kan eindigen in teleurstelling.

3. Onredelijke jaloezie

Dat jaloezie in een relatie altijd slecht is, is een misvatting. Af en toe jaloers zijn kan juist garanderen dat je je best voor elkaar blijft doen en dat de spanning blijft. Er is echter een groot onderscheid tussen gezonde en ongezonde jaloezie. Als je telefoon voortdurend wordt gecontroleerd, je je steeds meer afzondert van vrienden of familie en je allerlei krankzinnige regels worden opgelegd, is er iets mis.

4. Te veel delen

Delen is ontzettend belangrijk tijdens het single daten: je wilt immers zo goed mogelijk meer over elkaar te weten komen. Het kan een slechte indicatie zijn als er op de allereerste date al extreem persoonlijke info op tafel ligt. Overdadig (onvoordelig) materiaal tijdens een eerste gesprek zet druk op jullie pas opgebouwde relatie en kan overheersend aanvoelen. Zeker als er meteen ex(en) worden genoemd, is het de moeite waard om je af te vragen of deze date wel zal slagen.

5. Optreden uit angst

Vaak triggeren bovenstaande punten je om op een andere manier te handelen. Je wordt op een voetstuk geplaatst, maar tegelijkertijd gekleineerd door de afgunstige en onredelijke gewoonten. In plaats van te handelen vanuit je eigen gewaarwordingen, begin je te reageren vanuit bezorgdheid. Bezorgdheid om dat perfecte plaatje te verpesten, angst om iets te doen dat de ander zal schaden, bezorgdheid om te laat te reageren op apps ... Zodra je merkt dat je niet langer jezelf kunt zijn, is er iets mis.

Wat te doen?

Erkent u deze waarschuwingen? Bedenk dan dat het verstandiger is om het op te geven. Daten moet vooral leuk zijn en een partner (als die er is) een aanvulling op je leven, niet iemand die je beheert of je vertelt wat je moet doen.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo