Loading...
en

Tags

5 Redenen om met jezelf op date te gaan

5 Redenen om met jezelf op date te gaan

Veel mensen komen er na een relatiebreuk, een sterfgeval of een scheiding achter dat ze eigenlijk helemaal niet meer weten wie ze zijn. Ze waren zo verbonden met hun vorige partner dat ze zichzelf een beetje kwijt zijn geraakt. Het gevolg is dat elke date op niets uitloopt, omdat de date geen gevoel van hen krijgt. Herkenbaar? Ga op een date met jezelf.

Door met jezelf te single daten raak je stukje bij beetje weer vertrouwd met wie je bent. Welke delen van jezelf je meer wilt vastleggen en welke interesses je nog wilt ontdekken. En dat alles zonder dat je hoeft te wachten op die kersverse prins of prinses op het witte paard.

Een date met jezelf kan eruit zien als een kop koffie op een gloednieuwe hippe locatie, in je eentje naar de film, een lange wandeling of een bezoek aan de sauna. Misschien geef je jezelf een massage, neem je een dansles, of blijf je gewoon thuis en schrijf je een brief aan jezelf, maak je een visiebord, of ontdek je je liefde voor schilderen.

Het idee van dating met jezelf kan eng of opwindend aanvoelen. Nog een paar voordelen op een rij, om je te motiveren die date met jezelf nu in je agenda te zetten.

Uit je comfortzone

Daten met jezelf haalt je uit je comfortzone. Het geeft je de kans om al die dingen uit te proberen die je altijd al hebt willen doen. Als gevolg daarvan verruim je je wereldbeeld en vind je gloednieuwe interesses.

Naar binnen kijken

Als je alleen op pad bent, word je voortdurend met jezelf geconfronteerd. Hierdoor leer je in jezelf te kijken naar reacties en kom je erachter hoe je reageert op bepaalde scenario's. Wanneer je door dit te doen in een relatie reageert, weet je wat er werkelijk aan de hand is. Je begrijpt dan wat je werkelijk nodig hebt en zult minder snel de ander de schuld geven van je gevoelens.

Meer zelfvertrouwen

Door goed voor jezelf te zorgen en plezier met jezelf te hebben, sta je uiteindelijk krachtiger in je schoenen. Je laat jezelf zien dat je er mag zijn en dat je zorg en aandacht verdient. Dit helpt je ook om een partner aan te trekken die jou met hetzelfde respect zal aanpakken.

Leer jezelf kennen

Door te single daten met jezelf leer je meer over nieuwe kanten van jezelf. Je krijgt inzicht en wat je echt belangrijk vindt en wat je waard bent in een partner. Op deze manier is het makkelijker om de juiste partner te ontdekken.

Waardeer tijd met jezelf

Door te single daten met jezelf ontdek je dat je geniet van tijd met jezelf. Je ontdekt hoe fijn het is om onafhankelijk te zijn en te zorgen voor je eigen geluk. Je waardeert jezelf en hebt niemand anders nodig om die waarde voor je te verifiëren. Volgens Jan Geurtz, auteur van het boek "Verslaafd aan liefde", is dit de voorwaarde voor een gezonde relatie. Als beide partners onafhankelijk van elkaar gelukkig kunnen zijn, is de relatie van een hoger niveau.

Jezelf daten betekent niet dat je elke dag bloemen en chocolaatjes voor jezelf moet kopen (dat kan wel), het betekent dat je goed voor jezelf moet zorgen en plezier met jezelf moet hebben.

Deze blogsite is samengesteld door Charelle Casander. Op haar blog blogt ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de stukjes magie in ons alledaagse bestaan.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jun 27

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo