Loading...
nl

Hashtags

5 Onrealistische verwachtingen van romantische liefde

5 Onrealistische verwachtingen van romantische liefde

In de westerse cultuur zijn we dol op romantische liefde. In romantische films, singles en verhalen die we elkaar vertellen, schetsen we een beeld van monogame liefde in een enthousiaste relatie. We dromen graag weg bij romantische films over hoe heerlijk ware liefde kan zijn. Dit heeft tot gevolg dat we die ene speciale persoon proberen te vinden, terwijl we heimelijk niet beseffen hoe dit concept van romantische liefde ons liefdesleven in de weg kan staan. Alain Botton, auteur, theoreticus en motivatiespreker, beweert dat we, sinds de romantische foto, onpraktische verwachtingen van de liefde hebben. Dit zijn ze volgens Botton.

Als het goed is gaat het vanzelf

We verwachten van de romantische liefde dat de ander intuïtief zal aanvoelen wat en wat er direct zal gaan (waar onze behoeften liggen en wat zij of hij eigenlijk fout heeft gedaan). Het gevolg is dat we ons te snel overgeven en niet de moeite nemen om aan een relatie te werken.

Verliefdheidsteken voor de ware

We denken dat verliefdheid een indicator is voor een goede partnermatch en voor een gelukkige relatie. Toch kan verliefdheid ervoor zorgen dat we bezwijken voor personen die helemaal niet goed voor ons zijn. We vallen namelijk niet voor een ander omdat hij of zij zulke goede eigenschappen heeft. Wij vallen voor iemand omdat verliefdheid gebaseerd is op sensaties van vertrouwdheid met en erkenning van eigenschappen die wij in verband brengen met liefde. Deze associaties ontstaan vanaf onze jeugd door de band met onze moeders en vaders. Wil je meer weten? Hierover binnenkort meer in een vervolgblog.

Onszelf zijn

We willen onszelf volledig kunnen zijn, zonder trucjes en dat een ander individu ons volledig accepteert om wie we zijn. Jezelf helemaal accepteren met al je schaduwkanten is al een opgave, verwachten dat een ander dit zonder commentaar doet is ondoenlijk. Als een ander ons afkraakt, voelt het alsof hij ons wil veranderen, en daar verzetten we ons tegen. Hierdoor staan we niet open om van elkaar te leren en onszelf tot een beter mens te maken.

Eeuwig genot en hartstocht

Wij denken ook dat hartstocht en liefde helemaal bij elkaar passen, daarom rust er een taboe op het hebben van belangstelling voor anderen, het hebben van een flirt en het zou nooit vermoeiend mogen zijn in een huwelijksrelatie.

Alles in 1

De ware liefde belooft een einde aan gevoelens van isolement, we ontdekken in 1 persoon alles wat we nodig hebben. Wat we verlangen is; een liefhebber, zielsverwant, maatje, co-ouder, bijrijder, monetair adviseur, huisbegeleider en spiritueel gids. Wees je dus bewust van deze risico's en verander je verwachtingen!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 13

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto