Loading...
nl

Hashtags

4 Tips voor een goede profielfoto: voor vrouwen

profiel foto vrouwen

1. Leg jezelf uit in drie kernwoorden

Er zijn veel manieren om jezelf te laten zien via een goede profielfoto. Veel zelfs dat je misschien 101 concepten hebt over hoe je het moet aanpakken. Vaak werkt dit niet omdat je jezelf niet als uitgangspunt neemt. Als je jezelf uitlegt in drie steekwoorden maak je het jezelf een stuk makkelijker. Door dit te doen kun je laten zien wat je wilt uitstralen. Als je invult: hard, direct en aantrekkelijk, krijg je heel andere beelden dan wanneer je invult: vrouwelijk, vriendelijk en aanhankelijk.

Kies voor een betaald abonnement!

2. Maak een moodboard

Een moodboard helpt je om je ideeën om te zetten in een visueel beeld. De trefwoorden die je hebt opgeschreven helpen je om dit moodboard te ontwikkelen en er aanwijzingen aan te geven. Een moodboard van niet meer dan 10 foto's werkt het beste. Laat je niet verleiden tot het maken van een enorm bord, dit zal je alleen maar afleiden.

3. Houd je achtergrond rustig

Bedenk dat een goede profielfoto vaak in het klein te zien is. Je profielfoto draait om jou. Je hoeft niet per se voor een witte achtergrond te staan, maar het helpt wel enorm als je achtergrond rustig blijft.

4. Maak een connectie

Natuurlijk: uiterlijk is heel belangrijk. Maar wat een foto kan maken of breken, is de connectie die je maakt. Nooit begrepen hoe je in de videocamera moet kijken? Oefen dan eens voor de spiegel. Het voelt een beetje belachelijk (en zo ziet het er misschien ook uit) maar het kan je enorm helpen . Kijk hoe uw verschillende gezichtsuitdrukkingen overkomen. Ga van een kleine glimlach naar een grote glimlach en zie wat het beste ontdekt. Dit zal u ook helpen om te zien welke glimlach het meest geloofwaardig overkomt. Experimenteer met een aantrekkelijke blik of een harde. Kijk wat bij je past. Als je uiteindelijk voor de camera staat heb je in ieder geval een uitgangspunt voor jezelf ontwikkeld.

Heleen Schrijvershof helpt creatieve blogschrijvers, ondernemers en professionele fotografen om veel betere foto's te maken. Op haar website ontdek je nog veel meer suggesties over hoe je de beste foto maakt.

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 12

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto