Loading...
en

Tags

4 Stappen om uit date-verwarring te komen

4 Stappen om uit date-verwarring te komen

Gekke of onduidelijke apps. Je date met elkaar maar de ander maakt een ongebruikelijke move die verwarrend werkt: er is veel verwarring in "single datingland". Vaak ligt het niet aan jou, maar aan de ander. Als jij in verwarring bent over het scenario, is de kans groot dat het aan de ander ligt omdat hij of zij zelf in verwarring is en daardoor gemengde signalen van aantrekking en afstoting afgeeft of plotseling andere gewoonten vertoont dan in het verleden.

Als dit bij u het geval is, uitstekend nieuws: er is maar één persoon nodig om helderheid in het scenario te brengen en die persoon kunt u zijn! Als de ander onduidelijk of verward is, dan is het uw taak om helderheid en duidelijkheid te scheppen waar de ander dat niet kan. Op deze manier kun je elkaar helpen en ook samen groeien.

Geen verwijten

Stop met de ander de schuld te geven. Het heeft weinig zin om de ander ervan te beschuldigen dat hij onduidelijk of onduidelijk is. Beschuldigen zet de ander alleen maar onder druk, het is een aanval en dat werkt niet aan verbinding en/of duidelijkheid. Toch kun je de vaagheid en het gebrek aan duidelijkheid benoemen. Dit doe je door het in de ik-vorm te doen. Begin je zinnen bijvoorbeeld met "ik voel"... of "ik voel dat [ de onduidelijke gewoonten] en dit brengt me in verwarring". Door het maar te noemen maak je het gedrag specifiek en kan het besproken worden. De volgende actie is dan om zelf het heft in handen te nemen en de duidelijkheid te scheppen die zij niet kunnen bieden.

Wat verlang je?

Weten wat je verlangt. Je kunt pas duidelijkheid scheppen als je eerst heel duidelijk voor jezelf weet wat je wilt. Niet alleen op de lange termijn maar ook in het 'hier en nu' of over een paar maanden. Heb je een goed beeld van wat je wel en niet verlangt? Maak een onderscheid tussen uw eisen en uw verlangens. Een eis is wat in ieder geval nodig is om prettig contact met elkaar te hebben.

Een vereiste kan zijn dat de ander ook kinderen wil. Verlangens zijn leuk maar niet verplicht, ZIJ zijn een soort bonusaanbod en het is fijn als dat er ook is. Een voorbeeld van een verlangen is, dat je het liefst met iemand uitgaat die ook van theater houdt, zodat jullie samen op stap kunnen, maar het is niet essentieel als de ander niet van theater houdt, misschien zijn er nog genoeg andere reizen die jullie allebei leuk vinden.

Communicatie is alles

Duidelijke open communicatie. De volgende actie is om te kunnen communiceren in makkelijke en duidelijke taal. Dit is geweldig op de eerste date. Wees alleen bang om te zeggen wat je verlangt, de juiste (degene die hetzelfde verlangt) zal je nooit afschrikken, alleen de mensen die iets anders verlangen en het heeft sowieso geen zin om in hen te investeren. Als je iemand zoekt voor een ernstige relatie, kun je dat benoemen en zeggen: 'Ik probeer iemand te vinden met wie ik een stabiele leuke relatie kan opbouwen'. In plaats van: 'Ik wil je single daten omdat ik naar een relatie verlang' (de ander zal snel horen: 'Ik wil je single daten omdat ik een relatie met je wil').

Als je geen relatie wilt maar wel dating, kun je dit natuurlijk ook gewoon zeggen: Ik date omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen of ik date omdat het een nieuwe ervaring voor me is en ik nog aan het uitzoeken ben hoe dating werkt'.

Hoe reageert de ander?

Observeer hoe de ander de informatie krijgt en erop reageert en reageer goed. door te beslissen of het de moeite waard is om meer te investeren of niet.

Veel mensen blijven onduidelijk over wat ze willen, omdat ze twijfelen of het iets zal zijn wat we niet wensen en om die reden bang zijn afgewezen te worden. Het vergt dus lef om duidelijk te zijn over wat je zelf wilt. Je kunt alleen authentiek zijn en uitspreken wat je eigenlijk wilt als je durft om te gaan met afwijzing.

Deze blog is samengesteld door Susan Dechering, gebruiksvriendelijk psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om loslaten, liefde krijgen of houden, Susan staat je graag bij via individuele sessies. Live of via Skype reikt ze je nieuwe inzichten en mogelijkheden aan voor jouw specifieke scenario. De focus ligt niet alleen op de moeilijkheden waar je mee zit, maar specifiek op je persoonlijke ontwikkeling en dromen om zelfverzekerder te zijn en meer vreugde in de liefde te vinden.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 12

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo