Loading...
nl

Hashtags

3 Tips voor veilig daten

5 Tips voor veilig daten

Online dating kan nogal verbazingwekkend zijn. Vooral als je net begint, is het even wennen. Hoe weet je zeker met wie je spreekt? Wat vertel je en wat kun je veel beter voor jezelf houden?

Veilig single daten op Single

Single zet altijd in op veilig single daten. Wij doen er dan ook alles aan om van onze site een veilige en betrouwbare omgeving te maken. Zo controleren wij alle profielen handmatig op geloofwaardigheid en zijn wij aangesloten bij het keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkelwaarborg. Mocht je toch iets tegenkomen dat niet helemaal ideaal is, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice: er wordt dan zo snel mogelijk naar gekeken.

Alles wat we doen, is het ook uitstekend om te begrijpen waar je zelf rekening mee kunt houden om online dating zo veilig mogelijk te maken. Single geeft je om die reden 3 ideeën, zodat je jezelf beter kunt beschermen.

1. Ga verstandig om met je persoonlijke gegevens

.

Het is slim om eerst met iemand te praten en te ontdekken of je een goed gevoel bij hem of haar hebt, voordat je allerlei individuele informatie met hem of haar deelt. Kies voor uw wantrouwen en doe niets wat u niet wilt: als u zich prettiger voelt om eerst een tijdje via Single te communiceren voordat u uw nummer of e-mailadres aanbiedt, moet de ander dat accepteren. Wees vooral op je hoede als de ander over geld begint: geef nooit zomaar je bankgegevens en ga niets verplaatsen.

2. Wees open en oprecht

We krijgen vaak klachten over mensen die daadwerkelijk zijn afgehouden. Het komt zowel online als in het echte leven voor dat mensen uit meer dan één portemonnee eten. Uiteraard is er helemaal niets mis mee om met meerdere mensen tegelijk te praten, maar het is wel slim om hier voortdurend open en eerlijk over te zijn. Vooral als je ontdekt dat het contact intenser en serieuzer wordt, is het slim om er over te beginnen. Als je het gevoel krijgt dat de ander de 'relatie' op een andere manier ziet dan jij, kun je er op tijd mee stoppen.

3. Kies een geweldige locatie voor je eerste date

Een eerste date is voor iedereen enorm interessant en verschillend. Het is slim om minimaal een maatje, buurman of familielid te vertellen over je date. Als de omstandigheid niet helemaal veilig aanvoelt, dan heb je iemand met wie je snel contact kunt opnemen. Het is ook slim om af te spreken op een openbare locatie, zoals de bioscoop of een bar. Misschien een beetje cliché, maar hierdoor zijn er in ieder geval andere mensen in de buurt als er iets niet goed gaat.

Hoe herken ik een oplichter?

Onze klantenservice krijgt vrijwel dagelijks vragen over fraudeurs. Hoe kunt u ze het beste herkennen? Essentiële signalen zijn: slecht taalgebruik (Nederlands, maar vaak ook Engels), basale berichten die niet ingaan op uw profiel en bovenal het vragen om geld. Als u het gevoel heeft dat het doel niet helemaal zuiver is, kunt u deze gebruiker bij ons melden. Wij zullen het dan zo snel mogelijk tot op de bodem uitzoeken.

Twijfels? Single is er voor u!

Mocht u na dit korte artikel nog zorgen of twijfels hebben, neem dan contact op met de klantenservice. Wij zijn er altijd om je te helpen en te adviseren. Daarnaast, ga met je vermoeden en hou het leuk: online dating is over het algemeen erg leuk!

Gepubliceerd door Cupidoloog op Juli 2022Juni 2022


Vorig bericht     
     Volgend bericht
     Alle artikelen

Het prikbord

Geen reactie
Je moet inloggen om te reageren

Post

Op Cupidoloog
Geplaatst Jul 12

Hashtags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0score)
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto
Wachtwoord beveiligde foto