Loading...
en

Tags

3 Datingtips voor alleenstaande moeders

3 Datingtips voor alleenstaande moeders

1. Zal hij in mijn huishouden passen?

Laten we beginnen met de grootste zorg. Een kwestie die dating op zichzelf al moeilijk maakt. Maar het wordt nog gecompliceerder als er kinderen bij betrokken zijn. Je vraagt je op dit moment af of die specifieke man wel geschikt voor je is. En dan in je achterhoofd de zorg over wat je kinderen van hem zullen vinden. Deze twee zorgen leggen een grote druk op je interactie. Hij voelt die druk. Gevolg hiervan is, dat de ontspanning en het plezier uit de ontmoeting gaat.

2. Wat vindt hij van een vrouw met kinderen?

Vaak hoor ik van vrouwen dat ze zichzelf bewust of onbewust buiten spel zetten. "Hij heeft vast geen zin in een alleenstaande moeder", is typisch de gedachte. Hierdoor worden alleenstaande moeders op dit moment belemmerd om nieuwe mensen te vervullen. Eigenlijk diskwalificeren ze zichzelf bij voorbaat.

3. Wat zullen mijn kinderen ervan denken?

Moederschap, en wat dat betreft duidelijk ouderschap, is een veelomvattende functie. Het vormt een groot, zo niet het grootste deel, van je identiteit. Je bent een MOEDER en dat is iets. Een nieuwe liefde vinden, of iemands fan zijn is evenzeer een 'ding'. Vaak botsen die 2 'dingen'. Een vraag die ik vaak hoor van alleenstaande moeders is: "Wat zullen mijn kinderen denken van Mam die met een nieuwe man uitgaat?"

Is het bovenstaande herkenbaar? Hoe moet je hier nu mee omgaan? Wat is de allerbeste manier om als alleenstaande moeder tegen conferentie, dating en liefde aan te kijken? Hier zijn 3 pointers voor je!

Tip1: hou het klein

Ja je bent moeder, ja er spelen tal van factoren mee. De basis is: heb je het leuk samen? Is er een klik of is er een klik in ontwikkeling? De rest van de zorgen doen er vandaag niet toe.

Dit houdt het behapbaar voor jou, maar ook voor hem. Genieten met iemand en dat vervolgens als basis gebruiken om voorzichtig de andere facetten van elkaars leven te verkennen, is veel toegankelijker en plezieriger dan meteen voor het hele plan te moeten kiezen. De basis is het contact dat je samen hebt. De rest komt later, stap voor stap. Wat daaruit volgt, zult u zien. Probeer daar op te vertrouwen.

Suggestie 2: je bent moeder EN je bent echtgenote

Je kinderen zijn belangrijk voor je. Dat is, in dit geval, het understatement van de week. Dat betekent niet dat je de andere elementen van jezelf moet verwaarlozen. Liefde, intimiteit, aandacht, sensualiteit, liefde geven als een dame en niet alleen als moeder. Dat zijn allemaal aspecten die je ook nodig hebt. Maak je kinderen niet verantwoordelijk voor het verwaarlozen van jezelf die elementen. Geef het aan jezelf, erken de waarde en probeer het te zoeken, moeder of geen moeder.

Suggestie 3: Sta open voor de wereld

Je hebt momenteel ervaring met kinderen, opvoeden en mannen. Dat is goed omdat je al beter weet wat je zoekt en wat niet. Het kan ook beperkend zijn. Je meent te weten wat je verlangt en duwt daardoor te snel te veel weg.

Ga dus veel kopjes thee drinken met mannen, die aardig genoeg zijn om gewoon een half uurtje een kopje thee mee te drinken. Al snel zul je merken dat je aanvankelijke vermoedens over mannen en je keuzes niet zo vaststaand zijn als je eerst dacht.

Er is weinig bevrijdender dan erachter te komen dat er allerlei soorten jongens zijn met wie je die eerste aantrekkingskracht kunt voelen. Verken dat gevoel dan samen, lekker low profile en met kleine stapjes. De toekomst zal zich stap voor stap aan je openbaren.

Aan het werk jij!

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 12

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo