Loading...
en

Tags

12 Vormen van liefde

12 Vormen Van Liefde

John Gray, schrijver van de traditional 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus', spreekt van 12 vormen van liefde. Iedereen heeft alle 12 vormen van liefde nodig, maar toch zien we dat in het algemeen mannen de eerste 6 krachtiger nodig hebben en vrouwen de laatste 6.

Zelf-liefde

Bij Miss Psychology zien we vaak dat in relatietherapie tijdens de sessies de ander verwijten maakt over het tegenvallen van hun liefde voor hen. Ze missen een van de 12 soorten liefde en krijgen die niet van de ander. Natuurlijk is het niet plezierig als je geen liefde krijgt van een ander. Het is juist de kunst om niet te eisen, maar om gemakkelijk liefde te geven. Niet alleen aan de ander, maar ook aan jezelf. Je "eist" de liefde van de ander niet, maar het is een bonusaanbieding als je die van de ander krijgt.

Een ander zal direct aanvoelen dat je niet "behoeftig" bent en zal je liefde veel eerder willen geven. Niet omdat het moet, maar puur vanwege het feit dat het ook heel fijn kan zijn om vanuit vrijheid aan te bieden. Wil je echt emotioneel onafhankelijk worden? Geef jezelf dan ook meer liefde! Dit zijn de 12 vormen van liefde die je kunt bieden aan een ander, maar zeker ook aan jezelf:

1. Acceptatie

Accepteer jezelf zoals je bent. Ook je schaduwkant, je negatieven (wat betreft je lichaam, je gedachten/oordelen, je karaktereigenschappen, je verleden, je gedrag of routines en je gevoelens) horen bij jou.

2. Score

Waardeer je goede kanten, heb oog voor je sterke kanten en neem het niet voor goedgekeurd. Wees dankbaar voor wat een prachtig individu u bent.

3. Vertrouwen

Vertrouw op je intuïtie en je hart. Zij weten wat er werkelijk speelt en wat je wel en niet verlangt, luister hiernaar in plaats van naar je ratio en andere mensen te luisteren.

4. Steun

Motiveer jezelf als je iets moeilijk vindt in plaats van jezelf te forceren of te dwingen om iets te doen.

5. Goedkeuring

Geef jezelf toestemming om te doen wat je hartje begeert, wat je wilt in plaats van te luisteren naar die innerlijke criticus die zegt wat je nodig hebt. Ook al lijkt het riskant.

6. waardering

Heb genegenheid voor jezelf, hoe ver je op dit moment eigenlijk al bent gekomen, hoeveel je al hebt meegemaakt en ontdekt. Kijk naar je sterke punten en erken dat iemand anders die misschien niet heeft en je daarvoor waardeert. Kijk door haar of zijn ogen en bewonder jezelf om je bijzondere kwaliteiten.

7. Gemoedsrust

Voel je helemaal vrij om naar je hart te luisteren, dat is altijd de beste keuze en er gaat echt niets mis, zolang je maar naar dit innerlijke kompas blijft luisteren. Stel jezelf gerust als je bezorgd bent of je zorgen maakt. Bedenk wat een goede vriend zou zeggen.

8. Verificatie

Geef jezelf de bevestiging dat je een goede keuze hebt gemaakt. Of dat je ongetwijfeld gelijk hebt, juist gehandeld hebt of dat je geen enorme kont in die broek hebt waar je bang voor bent.;-RRB- 9. Respect

Neem jezelf serieus en neem je sensaties, je hart en je intuïtie serieus door er naar te luisteren. Als iets niet goed voelt en je begrijpt gewoon niet waarom, luister er dan naar. Negeer je gevoel niet omdat je geest niet de mogelijkheid heeft gehad om na te denken over wat de logica erachter is. Respecteer je eigen gewaarwordingen en om die reden je verlangens en grenzen.

10. Toewijding

Wees echt voor jezelf en zet jezelf op nummer 1! Doe wat jij wilt in plaats van te luisteren naar wat de omgeving nodig heeft. Op het moment dat je alleen maar doet wat de omgeving van je verlangt, ben je nummer 1. Op zo'n moment kom je jezelf tekort en heb je weinig zelfliefde.

11. Nauwkeurigheid

Je doet het goed in je eentje door goed voor je lichaam en gezondheid te zorgen. Eet gezond, beweeg regelmatig en slaap voldoende. En tot slot is het heel belangrijk dat u voldoende tijd inruimt voor ontspanning. Stel uzelf niet in vraag, plan redelijke en opbouwende rustminuten in.

12. begrijpen

Daarnaast is het ook van cruciaal belang om emotioneel goed voor uzelf te zorgen. Geef je gevoelens de ruimte en breng begrip op jezelf. Straf jezelf niet als je denkt dat je iets verkeerd hebt gedaan. Respecteer jezelf. Houd in gedachten dat je altijd je best doet en dat je niet meer kunt doen dan dat.

Gepubliceerd door Cupidoloog op July 2022June 2022


Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Post

By Cupidoloog
Added Jul 12

Tags

Rate

Your rate:
Total: (0 rates)
Password protected photo
Password protected photo
Password protected photo